iso-22000

ISO 22000:2018

Το ISO 22000 είναι το διεθνές πρότυπο ασφάλειας τροφίμων το οποίο απευθύνεται σε όλη την αλυσίδα τροφίμων από το ‘χωράφι του παραγωγού’ ως το ‘ράφι του καταναλωτή’, καλύπτοντας έτσι όλο το φάσμα δραστηριοτήτων από την παραγωγή ως την μεταποίηση, τη συσκευασία, τη μεταφορά και την πώληση των τροφίμων. Είναι εφαρμόσιμο και σε επιχειρήσεις που δε σχετίζονται άμεσα με την παραγωγή τροφίμων (π.χ. υπηρεσίες καθαρισμού).

Οφέλη από την εφαρμογή του στην επιχείρηση
  • Συμμόρφωση με την σχετική εθνική και κοινοτική νομοθεσία.
  • Εναρμόνιση με κοινά αποδεκτές πρακτικές παραγωγής τροφίμων.
  • Ετοιμότητα της επιχείρησης στην αντιμετώπιση διατροφικών κρίσεων.
  • Αυξημένο αίσθημα ασφάλειας των καταναλωτών για τα προϊόντα της επιχείρησης.
  • Μείωση κόστους παραγωγής καθώς μειώνονται οι απορριπτέες παρτίδες παραγωγής.
  • Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά.