Δημιουργικά Εργαστήρια για Ενήλικες και Παιδιά Δημοτικού Σχολείου

Η Διεθνής Έκθεση Χειροτεχνίας με τίτλο “CRAFTHUB: Investigating Craft practices across Europe” ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, συνοδευόμενη από δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά δημοτικού σχολείου!  Αυτή η πολυδιάστατη εκδήλωση προσέφερε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη χειροτεχνία, να περιηγηθούν στην Έκθεση και να λάβουν μέρος σε δημιουργικά εργαστήρια καλαθοπλεκτικής, οριγκάμι, κολλάζ και άλλων τεχνικών, παρουσιαζόμενα από τους ταλαντούχους εκπαιδευτές Εβίτα Σταύρου, Βασίλη Καρκατσέλη, Βασιλική Σκόπη και Κωνσταντία Βλαχίδου. 

Το δημιουργικό ευρωπαϊκό έργο Crafthub έχει ως απώτερο στόχο την προώθηση υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης για όλους, με σκοπό να παρέχει δεξιότητες και γνώσεις που θα βοηθήσουν στη βελτίωση των ευκαιριών απασχόλησης και της προσωπικής ανάπτυξης. Έως τώρα, το έργο έχει πραγματοποιήσει καινοτόμα μαθήματα κατάρτισης με έμφαση στην κοινωνική ένταξη, βασιζόμενα σε χειρονακτικές δεξιότητες. Αυτά τα μαθήματα αντιπροσωπεύουν μια καθολική γλώσσα και ένα εργαλείο άτυπης μάθησης και κοινωνικότητας, προωθώντας έτσι την κοινωνική συνοχή και την αλληλεπίδραση. 

Την παραγωγή της έκθεσης ανέλαβαν η CUBE Ngo και το CrafTopia Hub, ενώ τέθηκε υπό την αιγίδα του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Marketing του Νομού Θεσσαλονίκης, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτή η συνεργασία επιτρέπει την προβολή και προώθηση της τέχνης και της χειροτεχνίας, ενισχύοντας την πολιτιστική και καλλιτεχνική κοινότητα της περιοχής. 

Για να μείνετε ενημερωμένοι για όλες τις δημιουργικές δραστηριότητες, ακολουθήστε τη σελίδα του Craft Hub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. https://www.facebook.com/Crafthubeu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *