Πρώτη Διακρατική Συνάντηση του Ευρωπαϊκού έργου Pride Network Lead !

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε πως στις 21-22 Ιουνίου 2023, λάβαμε μέρος ως εταίρος, στην πρώτη διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου “Pride Network Lead” του προγράμματος Erasmus+. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Παλέρμο της Ιταλίας, με την φιλοξενία του επικεφαλής εταίρου, Accademia IRSEI. 🇮🇹

Στόχος του έργου είναι να δημιουργήσει, να προωθήσει και να δοκιμάσει ένα νέο πρότυπο για τον επαγγελματικό ρόλο των “Επικεφαλής Δικτύου Υπερηφάνειας” (Pride Network Lead), προσφέροντας υποστήριξη στην ένταξη των ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων στο εργασιακό περιβάλλον και προωθώντας τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη εντός των οργανισμών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εταίροι συζήτησαν και ανέλυσαν την πορεία του έργου ως τώρα, ειδικά σε ό,τι αφορά το Πακέτο Εργασίας 2 – Προφίλ, κανόνες επιλογής και υλοποίηση του Επικεφαλής Δικτύου Υπερηφάνειας, το οποίο θα παρέχει τη διαμόρφωση του επαγγελματικού προφίλ, της διαδικασίας επιλογής και της εργασίας των «Επικεφαλής Δικτύου Υπερηφάνειας» εντός των εταιρειών/οργανισμών. Ήδη από την αρχή της υλοποίησης του έργου, η κοινοπραξία έχει εντοπίσει καλές πρακτικές στις συμμετέχουσες χώρες, καθώς επίσης έχει οργανώσει Συνεδρίες Σχεδιαστικής Σκέψης (Design Thinking Sessions) για την αποτελεσματική διαμόρφωση του επαγγελματικού ρόλου και της διαδικασίας πρόσληψης.

Επιπλέον, η συνάντηση αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντική για τον από κοινού σχεδιασμό των επόμενων βημάτων στην υλοποίηση. Στους επόμενους μήνες, η κοινοπραξία θα δημιουργήσει ένα πρόγραμμα, αποτελούμενο από πέντε θεματικές ενότητες, καθώς και το εγχειρίδιο εκπαιδευτών.

Μεγάλη μας χαρά που συμμετέχουμε σε αυτό το καινοτόμο έργο που αναζητά τρόπους να διαμορφώσει θετικά το εργασιακό περιβάλλον για όλους, προάγοντας την πολυπολιτισμικότητα και την ισότητα.

Μαζί με τους εταίρους μας, αναζητούμε τη βέλτιστη πρακτική, δημιουργούμε εργαλεία και προγράμματα που θα συνεισφέρουν στην επίτευξη των στόχων μας. Πιστεύουμε στη δύναμη της συνεργασίας και της αλληλοϋποστήριξης για να κάνουμε τη διαφορά!

Ανακάλυψε περισσότερα στις σελίδες του έργου στο Facebook και στο LinkedIn, καθώς και την ιστοσελίδα του έργου. https://pridenetworklead.infoproject.eu/

Ας φέρουμε μαζί την αλλαγή, αγκαλιάζοντας και στηρίζοντας τη διαφορετικότητα και την ισότητα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *