OECON GROUP

FacebookLinkedin

Η ευρωπαϊκή εβδομάδα για τις startups επιχειρήσεις « Startup  Europe Week» (6-10 Φεβρουαρίου 2017 ) διοργανώθηκε για 2ή συνεχόμενη χρονιά με την συμμετοχή 280 συνδιοργανωτών ,  σε 40+ χώρες. Συγκεκριμένα, οι MADE GROUP και OECON GROUP ήταν  οι συνδιοργανωτές για την εκδήλωση του SEW17 στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα.

Γιατί SEW;

H Startup Εurope Week (SEW) είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να στηρίξει τους επιχειρηματίες και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Η πρωτοβουλία συντονίζεται από μια ευρωπαϊκή ομάδα, και έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η περιφερειακή ποικιλομορφία και η διαδικασία διαμόρφωσης των κατά τόπους πολιτικών εξακολουθούν να παίζουν μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων. Από την σύσταση μια επιχείρησης έως την παροχή επιδοτήσεων ή φοροαπαλλαγών οι ευρωπαϊκές περιφέρειες αποτελούν βασικό παράγοντα. Για τον λόγο αυτό, η διοργάνωση εκδηλώσεων για την «Startup Europe Week» επικεντρώνεται στην ανάδειξη των εργαλείων και επιλογών που   παρέχονται από την ΕΕ στους  επιχειρηματίες,  σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. 

cities

SEW 17 στην Θεσσαλονίκη.

Η επίσημη έναρξη της SEW17 δόθηκε στις Βρυξέλλες, στις 6 Φεβρουαρίου, στο Microsoft Innovation Center.  Ενδιαφέροντες ομιλητές - μεταξύ αυτών   ο Αν.Πρόεδρος της Ευρ.Επιτροπής Andrus Ansip , ο επικεφαλής του οργανισμού Startup Europe, Isidro Laso και ο ιδρυτής του SEW Igor Tasic. Συζήτησαν για το πώς μπορεί να ενθαρρυνθούν ακόμα περισσότερο οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην ΕΕ, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Στην πόλη μας, στην Θεσσαλονίκη, από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη διοργανώθηκαν συνεδρίες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών δωρεάν από την OECONGROUP, ενώ παρουσιάστηκαν διαδικτυακά ιστορίες πολλά υποσχόμενων startups της πόλης και καινοτόμων πρωτοβουλιών που εμπνέουν!  [Ενδεικτικά: www.booknbloom.com, www.agnotis.com, ‘Mediterranean Escargon’, www.FoodSherlocks.com, www.artsncrafts.gr, www.Gridmates.comwww.mojestik.gr, www.elektroniowheels.com, www.cyclefi.com , “Made in Greece” Exports Cluster, www.beyondCSR.org, www.bluegrowth.gr ]   

Τέλος, στο Αμφιθέατρο του City College, Sheffield University International Faculty, διοργανώσαμε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου κεντρική συζήτηση με ειδικούς της επιχειρηματικότητας . Η ατζέντα της εκδήλωσης ήταν η εξής: 

 Εισαγωγικές ομιλίες 

Αποστολίνα Τσαλταμπάση, OECON GROUP, SEW CO-ORGANIZER

Βασίλης Τσουλής, CITY COLLEGE, HOST

Igor Tasic, CEO Startup Europe Week (Skype)

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ : Μανταλένα Καϊλή, MADE GROUP CO, SEW CO-ORGANIZER

PANEL  A, Πώς να ξεκινήσεις μια start-up 

Παντελής Αγγελίδης, Πρ. Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας ΑΕ,  "Τι να περιμένεις από τον Μέντορά σου"

Πέτρος Σίμος, νομικός-οικονομικός σύμβουλος, Όμιλος Έδρα “Τα τρία βήματα για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση”

Αναστάσιος Ιωαννίδης, Motive συμβουλευτική, “Startups& Σχεδιασμός λειτουργικών διαδικασιών βάσει διεθνών Προτύπων (ISO)”.

Ρία Παπαδημητρίου, δικηγόρος, Όμιλος ΕΔΡΑ “Νομικές διαδικασίες προετοιμασίας”

Dr. Δημήτριος Β. Νικολαϊδης, Marketing Club, “Σχεδιασμός προϊόντος που θέλουν οι πελάτες”

PANEL  B, Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες - Ευρωπαϊκοί & Τοπικοί Πόροι

Αποστολίνα Τσαλταμπάση,  “Public Funding Opportunities (ESPA, Development Law)”

Σπύρος Σκοτίδας & Νεοκλής Στάμκος & Ιωάννης Τσιτσόπουλος, Κ.Ε.Π.Α, “Μικροπιστώσεις & υπηρεσίες υποστήριξης των startupsμε την συμβολή του ΚΕΠΑ”

Δημήτρης Ντέμπος, OK! ThessTo ΟΚ!Τhess ως υποστηρικτής στα πρώτα σου επιχειρηματικά βήματα”

PANEL C, Άγγελοι & Συνέργειες

Αθανασία Ιωαννίδου, ΣΕΓΕ,  “Η ευρωπαϊκή κοινότητα των γυναικών επιχειρηματιών-αγγέλων”

Καθ.Παναγιώτης Κετικίδης, HEBAN, «Το δίκτυο των  επενδυτών-αγγέλων στην Ελλάδα»

Αργυρώ Μπαράτα, FEAST Greece, “Πώς να αξιοποιήσεις την ισχύ του κοινού σου”

Παυλίνα Πρωταίου, CEO & Founder BeyondCSR, “Doing Business for good”                                                                                                                                                                                                                       

NETWORKING EVENT

---

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τους πάνω από 100 συμμετέχοντες στο ακροατήριο, που με ενδιαφέρον και ενέργεια, ερωτήσεις και σχολιασμό ανέπτυξαν ζωηρό διάλογο με τους  προσκεκλημένους-ομιλητές. 

Συνολικά, το hashtag # SEW17 πέτυχε πάνω από 2 εκατομμύρια εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ήταν μια εξαιρετική εβδομάδα, με ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Είμαστε ήδη έτοιμοι για το #SEW18!

Οι Ομιλίες είναι διαθέσιμες ΕΔΩ : https://drive.google.com/drive/folders/0B9C22gPWxfm-NXpuNjB0ajNfSHc?usp=sharing

Πληροφορίες:
SEW Press Contact: Charlotte Tucker,
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Local SEW co-organiser:

Mantalena Kaili, MADEGROUP, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Apostolina Tsaltampasi, OECON GROUP, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Με την υποστήριξη:

y1            y2            y3

y4   y5

Branding-Eu-logo-jpg01 final logo CONVERT-3 head-logo madegroupco MADELogo Startup WEEK-01

Η Startup Europe Week (http://startupeuropeweek.eu/) ανοίγει την αυλαία της και φέτος και η Θεσσαλονίκη δε θα μπορούσε να λείπει!  Η OECON GROUP Σύμβουλοι Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η MADE GROUP CO θα προσφέρουν πολλές δυνατότης για ενημέρωση και υποστήριξη των start-up της πόλης μας.  

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας για τις νεοφυείς επιχειρήσεις (StartUp Europe Week) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 (14.00-17.30) στο University of Sheffield International Faculty, City Colleague, το Startup Europe Week Thessaloniki, μία εκδήλωση αφιερωμένη στο τοπικό start up οικοσύστημα.  Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την συνδιοργανωση των εταιρειών OECON GROUP Σύμβουλοι Ανάπτυξης και Επενδύσεων και MADE GROUP CO.  Παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα 6-10 Φεβρουαρίου σε πάνω από 350 Ευρωπαϊκές πόλεις με στόχο την ανάπτυξη των τοπικών οικοσυστημάτων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Τρία panel θα λάβουν χώρα για να προετοιμάσουν όσους ενδιαφέρονται να ιδρύσουν τη δική τους startup και να βοηθήσουν όσους το έχουν ήδη κάνει στα επόμενα βήματα.

Η εκδήλωση θα είναι διαθέσιμη μέσω web streaming εδω: https://livestream.com/accounts/4113049/events/6933728

Η εκδήλωση θα αποτελέσει μία μοναδική ευκαιρία για ενημέρωση και δικτύωση μεταξύ επιχειρηματιών, νέων επιστημόνων, φοιτητών και εκπροσώπων δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών με εμπειρία στην υποστήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Κρατήσεις θέσεων και δηλώσεις συμμετοχής στο: https://www.eventbrite.co.uk/e/startup-europe-week-thessaloniki-tickets-31348052870

Παράλληλα καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από 6 έως 9 Φεβρουαρίου 2017 θα πραγματοποιηθούν δράσεις συμβουλευτικές και mentoring  για όλες τις  start-ups στα γραφεία της OECON GROUP, Γιαννιτσών 90, Θεσσαλονίκη από 09:00 το πρωί έως 14:00 το απόγευμα.

Κρατήσεις θέσεων για συμβουλευτικές συναντήσεις:

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑ START-UPS ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ονομα 
Επώνυμο 
Τηλέφωνο επικοινωνίας 
Email 
    

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε προσεκτικά τα προσωπικά σας στοιχεία. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα για να ορίσουμε ώρα και μέρα της συνάντησης.  Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στην διεύθυνση Γιαννιτσών 90, Θεσσαλονίκη από 09:00 το πρωί έως 14:00 το απόγευμα, όλη την εβδομάδα από 6 έως 9 Φεβρουαρίου 2017.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τα events, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλεφώνα: +30 2310256360 , +302310256361 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ

  • Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016

Σε συνέχεια των δράσεων μας που έχουν ξεκινήσει τον Ιανουάριο 2016 για την Ασία (ολοκληρωμένη προσέγγιση Ιαπωνίας-Κορέας), και σε συνέχεια των Δράσεων μας για την Κίνα, σας ενημερώνουμε ότι θα οργανώσουμε Επιχειρηματικές Συναντήσεις στις χώρες Ιαπωνία-Κορέα-Κίνα.

Ο στόχος μας είναι ο δειγματισμός και οι επιχειρηματικές συναντήσεις με Επιχειρήσεις Εισαγωγέων-Χονδρεμπόρων-Διανομέων που ήδη αποτελούν ενεργές επαφές της εταιρίας μας στις χώρες αυτές.

Η υποστήριξη των επαφών σας θα γίνει τη συμμετοχή τοπικού προσωπικού (ομιλούντες την Ιαπωνική, Κορεάτικα, Κινέζικα).

Οι επιχειρηματικές συναντήσεις-δειγματισμοί θα πραγματοποιηθούν με ραντεβού που έκλεισε το γραφείο μας μέσω των πολύμηνων επαφών μας στις χώρες αυτές. Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στις 23-27 Νοέμβρη και 3-12 Δεκέμβρη σε Ιαπωνία-Κορέα και Κίνα. Οι συναντήσεις που θα γίνουν μέσω της πολύτιμης βοήθειας του EnterpriseGreece 28 Νοέμβρη-2 Δεκέμβρη αφορούν επαναληπτικούς δειγματισμούς υφιστάμενων πελατών.

Στόχος μας η επιτυχής κατάληξη συμφωνιών.

  • Η αποστολή είναι ομαδική και είναι ήδη προγραμματισμένη από το γραφείο μας για την Ασία
  • Χώρες Στόχου: Ιαπωνία-Κορέα-Κίνα
  • Χρόνος: 23 Νοέμβρη-12 Δεκέμβρη
  • Δεν περιλαμβάνει τη συμμετοχή των πελατών στην αποστολή/δειγματισμό

Προϋποθέσεις: Η συμμετοχή αφορά μόνο πελάτες της εταιρίας μας, με τους οποίους υπογράφουμε πάγια συνεργασία επί των Εξαγωγών. Αφορά μόνο πελάτες των οποίων την περαιτέρω υποστήριξη εξαγωγών μας έχουν αναθέσει ή θα μας αναθέσουν ΕΓΓΡΑΦΩΣ.

10 Νοεμβρίου 2016

  • Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού μας έργου Branding EU αναπτύχθηκε το εγχειρίδιο «Branding και Εξωστρέφεια». Το εγχειρίδιο αυτό αποτελεί ένα οδηγό για τις ΜΜΕ και τους ελεύθερους επαγγελματίες που επιθυμούν να ενισχύσουν ή να δημιουργήσουν τη δική τους στρατηγική branding. Ο οδηγός είναι διαθέσιμος και στα ελληνικά και μπορείτε να τον βρείτε στον site του προγράμματος (www.brandingeu.com) ή πατώντας απευθείας στον παρακάτω σύνδεσμο: 

Σύνδεσμος

Αναπτυξιακός Νόμος 4399/2016

  • Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος 4399/2016, υπό τον τίτλο <<Θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας>>, έχει ως στόχο τη δημιουργία πάνω απο 11 δις ευρώ ιδιωτικών επενδύσεων εως το 2023, παρέχοντας κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα.

Στις 14 Οκτωβρίου 2016 ολοκληρώθηκαν και υπογράφηκαν οι αποφάσεις προκήρυξης (4) καθεστώτων και αναμένεται να δημοσιευθούν άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οπότε και θα ανοίξει η δυνατότητα για υποβολή αίτησης στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ). Τα 4 βασικά καθεστώτα του νέου αναπτυξιακού νόμου 4399/2016 είναι τα εξής: <<Γενική επιχειρηματικότητα>>, <<Ενισχύσεις μηχανολογικού εξοπλισμού>>, <<Νέες ανεξάρτητες ΜΜΕ>> και <<Επενδυσεις Μείζονος Μεγέθους>>

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας ώστε να διερευνήσουμε τις δυνατότητες ένταξης της υπό σύστασης, νέας ή υφιστάμενης επιχείρησης τους σε ένα από τα καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου (2310-256360, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).

Σελίδα 1 από 9

Η OECON GROUP πιστοποιήθηκε σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς προτύπου ISO 9001:2008 από τον φορέα Q-CERT.

iso-9001-2008-logo

Newsletter Εγγραφή

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!
Σας υποσχόμαστε ότι θα σας στέλνουμε μόνο σημαντικές πληροφορίες και θα προστατεύουμε την ιδιωτικότητά σας!


 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Επικοινωνήστε μαζί μας για διευκρινήσεις και περαιτέρω πληροφόρηση.

Γιαννιτσών 90, 54627,
       Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
0030 2310 256360